Vraag

Ik ben werkzaam bij zorginstelling zowel als vaste baan als werkzaam bij hun eigen flexbureau. Ik ben vanaf 2 september arbeidsongeschikt geraakt door een fiets ongeval in het buitenland. En ben nu nog steeds aan het revalideren. Ik was ook werkzaam bij het flexbureau. De 3 maanden vooraf het ongeval heb ik via het flexbureau gewerkt ontvangsten: juni - 498,16, juli - 691,82, augustus 596,34 euro. Ik begrijp "nu" dat ik ook van het flexbureau een ziekte vergoeding had moeten krijgen. Dit was mij niet bekend en heb mij daardoor niet ziek gemeld bij hen. Heb ik ondanks dat ik nu nog ziek ben alsnog recht op een ziekte uitkering?

Er is door de nachtdiensten wel een mail verstuurd naar het flexbureau in oktober 2016 waarin de volgende tekst is vermeld: Johan heeft vanochtend aangegeven niet beschikbaar te zijn voor nachtdiensten tot en met eind dec.
De nachtdiensten van Johan Berends zijn vanaf heden uit aysist gehaald. Ik heb een cc'tje gekregen van deze mail.

Ik zou graag een antwoord willen of er nog recht valt te verhalen over de niet ontvangen ziekengelden van bijna een jaar?!

Deel deze vraag

2 Reacties

Ja u heeft recht op doorbetaling van loon, afhankelijk van de voorwaarden hetzij 70% dan wel 100% van het loon.

Ik adviseer u om daar alsnog schriftelijk aanspraak op te maken.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
De werknemer die werkzaam is met een arbeidsovereenkomst kan loondoorbetaling met terugwerkende kracht bij ziekte afdwingen.
U kunt dus een loonvordering naar het flexbureau verzenden.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm