Vraag

Naar aanleiding van het weigeren van een functieverzwaring met de mogelijkheid om 8uur p.w. meer te gaan werken, kan de werkgever contractbreuk constateren en veel geld terugvorderen? In het huidige contract staat dezelfde salaris voor 32 en 40uur, maar ik werk 32uur, omdat er geen werk is voor 40uur. Met de functieverzwaring is dat wel mogelijk 40uur te gaan werken, maar wordt niet geaccepteerd.

Deel deze vraag

2 Reacties

1
  • 1 door 35280
In de arbeidsovereenkomst staat vermeld voor welke functie u bent benoemd, wat de werktijd is en wat de verdiensten zijn. Dat kan niet eenzijdig worden gewijzigd door de werkgever.

Als er in de arbeidsovereenkomst staat dat uw werktijd 40 uren per week is dan moet de werkgever u ook 40 uren uitbetalen of u deze nu werkt of niet.
Het is het risico van de werkgever indien er onvoldoende werk is.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
volgens mijn contract krijg ik hetzelfde salaris op basis van zowel een 32-urige als een 40-urige werkweek. Dit betekent dat het bruto maandsalaris tot aan een 40-urige werkweek gelijk blijft.
Werkgever beweert nu dat ik kon 40uur gaan werken maar heb dat niet gedaan. Er was echter sprake van een functieverzwaring, ik kreeg een managersfunctie aangeboden. De werkgever heeft de taakverzwaring geconstateerd en kwam met een wijziging van 150 bruto meer p.m., daarom heb ik besloten om mijn huidige functie te behouden en doorgaan met 32uur werken. Nu heeft hij mijn salaris ingehouden naar aanleiding daarvan. Mag een werknemer niet een functiewijziging weigeren?

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm