Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn hond is onlangs gebeten door een andere hond. Nu heb ik zelf al in artikel 6:179 gezien dat de eigenaar van de andere hond daarvoor aansprakelijk is.

De verzekeraar van de tegenpartij geeft aan niet te willen vergoeden omdat mijn hond ook losliep en dat ik daarmee een bepaald risico heb genomen.

De honden liepen in een 'officieel' losloopgebied.

Ik ben het niet eens met het standpunt van de verzekeraar. Dat zou mijn inziens betekenen dat als ik word gebeten dat ook mijn eigen schuld zou zijn doordat ik een bepaald risico liep

Wat is uw standpunt hierin?

Als de honden mochten loslopen dan is de eigenaar van de bijtende hond in beginsel aansprakelijk, waarbij u ook kan worden verweten het risico te hebben aanvaard dat uw hond gebeten zal worden. Er is dan ook eigenlijk sprake van eigen schuld, welke niet te vergelijken is zoals bij mensen. Het standpunt van de verzekeraar is in deze helaas juist. Voor meer info of hulp kunt u gratis direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik deel de mening van de heer Biharie niet. Het gaat volgens mij te ver om het enkele feit dat de honden los liepen in een gebied waar dat toegestaan is daarom eigen schuld aan te nemen. Het gerechtshof Amsterdam heeft in een zaak die er op lijkt waarin een kat doorgebeten is door een hond de eigenaar van de hond aansprakelijk geacht voor de schade op basis van artikel 6:179.

Als u wilt ben ik bereid om u in deze zaak bij te staan. U kunt daarvoor rechtstreeks met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor beide reacties. Aangezien het een enigzins onduidelijk gebied lijkt te zijn en vooral gezien het feit dat de 'schade' minder is dan 100 euro lijkt het mij overdreven om hiervoor een zaak aan te spannen. Nogmaals, bedankt voor uw snelle reacties!!!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag