Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Als een scooter haaientanden heeft en een auto krijgt rode lampen van de spoorwegovergang die omlaag gaat, (de scooter steekt niet de spoorweg over maar dwars de straat). Wie heeft er dan voorrang?

Als ik het goed begrijp dan rijdt de auto op een voorrangsweg. Uitgangspunt is dat de scooter dan voorrang moet verlenen verlenen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het klopt inderdaad dat de auto op een voorrangsweg rijdt. Echter, de auto heeft spoorweglampen die aan zijn. Bij bijvoorbeeld een stoplicht staan ook vaak haaientanden in combinatie met verkeerslichten. Hierbij gaan de verkeerslichten voor de haaientanden. Zodra de verkeerslichten uit zijn gelden de haaientanden. Is dit niet dezelfde situatie?


Het principe is inderdaad hetzelfde. Als de auto op een voorrangsweg rijdt en heeft spoorweglampen dan kan de discussie ontstaan wanneer de auto gaat stoppen. De scooterrijder moet wel pas oversteken als de auto tot stilstaand is gekomen. Om uw situatie beter te kunnen beoordelen kunt u als u wilt direct gratis contact met mij opnemen via de button naast dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag