Vraag

ik ben sinds aug 2016 bij mij man weg ba ren huwelijk van 31 jaar..de scheiding is nog niet in werking gezet omdat mij man daar tijd voor nodig had om wat zaken op orde te krijgen..zelf heb ik geen inkomen en heb tot de dag van vandaag geen euro ontvangen van hem voor mij levens onderhoud ik red mezelf met behulp van een vriend en hier en daar wat huishoudelijk werk voor andere te doen.nu het volgende mij man heeft mij nu van de ziektefonds polis laten afschrijven terwijl ik dus niet t inkomen heb om deze te voldoen en ik ben er achter gekomen dat mij heffing korting nog op zijn rekening komt.deze ga ik laten wijzigen het blijkt ook dat hij gezamenlijke belasting aangifte gedaan heb afgelopen april.. en dat hij nu van plan is om een auto te gaan leasen. Ik heb geen goed kontact met mij man dus ben afhankelijk of ik mij post krijgt en dergelijke.mij vraag is kan hij zit zomaar allemaal doen en is hij verplicht mij te helpen financieel en tweede vraag mocht hij een auto leasen nu ik daar al weg ben kan ik daar verantwoordelijk voor gesteld worden. Hij gun mij nog geen plak worst op me brood en doet zelf maar van alles

Deel deze vraag

3 Reacties

1 als jullie getrouwd zijn in gemeenschap van goederen ben jij inderdaad mede-verantwoordelijk voor de schulden, zelfs zijn jullie feitelijk uit elkaar. Er geldt een onderhoudsverplichting tijdens en na het huwelijk, alleen feitelijk is het zo dat pas in het kader van een echtscheiding de onderhoudsverplichting wordt vastgesteld in de vorm van partneralimentatie. Heb jij overwogen om zelf de echtscheiding aan te vragen en de alimentatie te laten vaststellen?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
ja t speelt mij steeds meer door t hoofd want op deze manier kan ik geen kant op.ik sta met me rug tegen de muur maar heb niet de financiƫle middelen om.scheiding in werking te zetten ook omdat hij nog niet scheiden wil en ik zelf geen inkomen heb dus zal niet weten waar ik de kosten voor een advocaat vandaan moet halen .tevens wil hij mij oo geen enkele manier bijstaan zelfs niet om te eten..
1 indien jij zelf geen (of een laag) inkomen hebt, kom jij waarschijnlijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dat betekent dat de overheid het grootste gedeelte van de advocaatkosten betaald en jij alleen een (beperkte) eigen bijdrage.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm