Vraag

ik betaal al jaren kinderalimentatie voor mijn 2 kinderen. Binnenkort wordt 1 van mijn kinderen 18. Ik zou het liefst samen met hem overleggen wat ik ga bijdragen in de jaren die nu gaan volgen. Dat zou een continuering van de kinderalimentatie kunnen zijn, maar misschien ook wel minder omdat ik er met hem op uit kom dat hij het niet nodig heeft.
Nu is mijn relatie met mijn ex niet goed. Dus als ik in bijdrage zou zakken, zou ze zomaar een procedure kunnen laten starten door mijn zoon om meer geld los te krijgen. Haar invloed op de kinderen is namelijk heel groot. Ik ben benieuwd waar ik dan op uit zou komen; mijn salaris is namelijk in de afgelopen 10 jaar gestegen, dus misschien snijd ik mezelf dan in de vingers.
Mijn advocate had destijds een soort rekentool om de hoogte van de behoefte van de kinderen te bepalen. Is die ergens online beschikbaar of is die software verkrijgbaar? Dan hoef ik niet naar een advocaat om het uit te laten rekenen, maar kan ik zelf een inschatting maken.

Deel deze vraag

2 Reacties

De rekentool treft u aan op de site van het LBIO. Het betreft een invulformulier, waarna het LBIO komt met een berekening. Dit kost €50,-.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Superduidelijke reactie, dankuwel!

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm