Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vrouw en ik gaan scheiden. We zitten in een mediation traject. Mijn vrouw wil de woning overnemen en vindt dat ze daar de tijd voor nodig heeft om het inkomen te genereren. Ik ben van mening dat dat niet lang moet duren omdat het voor beide partijen niet goed is. Ik heb maximaal 3 maanden voorgesteld voor een getekende offerte. Zij wil dit rekken zo lijkt het. Ze tekent dan ook het convenant niet ondanks dat we wel die intentie hadden. Ik wil een praktische oplossing en tegelijktijd wil ik ook niet nog maanden aan het huis vast zitten als hoofdelijk aansprakelijke. Wat kan ik nu het beste doen? Als ik eenzijdig een scheiding aanvraag, hoe lang laat een rechter haar nog in die woning zitten?

Beste, de periode van voortgezet gebruik is in de wet geregeld en kan maximaal 6 maanden duren na ontbinding van het huwelijk. Deze periode kan in onderling overleg tussen de echtgenoten worden verlengd. Ook kan de rechter op verzoek van partijen de duur van het gebruik verlengen.

Belangrijk aandachtspunt hierin is dat voor dit gebruik een redelijke vergoeding wordt betaald door de echtgenoot die het gebruik heeft van de woning aan de echtgenoot die dat niet heeft.

Mocht je nog vragen hebben of willen overleggen, aarzel dan niet om rechtstreeks contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag