Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedenavond,

Mijn dochter en haar vriend zijn in februari uit elkaar gegaan. Hij heeft de auto meegenomen en mijn dochter heeft hem geld geleend om nieuwe spullen te kopen, het gaat in totaal om €1500,-
Ze hebben een contract opgesteld met daarin de terugbetalings regeling maar helaas weigert hij tot nu toe een cent te betalen.
Hoe kunnen we dit het best oplossen; wat zijn de eventuele mogelijkheden?

Als hij echt weigert te betalen maar de schuld staat wel goed vast dan kan een deurwaarder eventueel uitkomst bieden. Houdt u er wel rekening mee dat hieraan een aantal niet verhaalbare kosten kunnen kleven.

Beoordeel dit antwoord:

Als de schuld opeisbaar is geworden doordat de betaling niet binnen de gestelde termijn is voldaan, dan kan er een incassotraject worden opgestart. Daarmee kan ik u bijstaan. Neemt u desgewenst direct contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Uw dochter dient haar ex-vriend te sommeren tot terugbetaling van de lening ineens binnen een te bepalen redelijke termijn. Blijft betaling binnen die termijn uit, dan kan uw dochter een incassoprocedure opstarten. Ik kan haar hiermee helpen. Afhankelijk van de hoogte van haar inkomen komt ze mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Zij kan dit nagaan op de website van de Raad voor Rechtsbijstand (www.rvr.org). De kosten van mijn werkzaamheden worden dan door de overheid betaald en zij is slechts een geringe inkomensafhankelijke eigen bijdrage verschuldigd. Indien u nog vragen heeft of uw dochter rechtsbijstand wilt, neem dan vrijblijvend en kosteloos contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag