Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goeiemiddag ,

onze buren zijn nu een taxus haag aan het zetten aan de voorkant vd woning en langs de weg.
de stammetjes ( nu nog klein ), staan strak tegen onze bestrating aan , die precies op de erfgrens ligt. Mag dit ?

Nee, dat mag niet zomaar. Naast de regels die er in de gemeente kunnen gelden over de maximale hoogte moeten de buren in elk geval rekening houden met uw instemmingsrecht als zij binnen een halve meter van de erfgrens beplanting plaatsen die ook op uw grond gaat komen.

Beoordeel dit antwoord:

In beginsel mag dit niet. Er dient een minimum afstand (meestal 50 cm) van de erfgrens te worden geplant, maar dit kan in sommige gemeentes anders zijn. Is de haag nog klein maar kleiner dan 1 meter dan mag soms ook minder dan 50 cm worden geplant. Bij twijfel kunt u contact opnemen met uw gemeente.

Beoordeel dit antwoord:

Ter aanvulling:

Als de heg lager blijft dan de maximale hoogte van de erfafscheiding dan mag zij wel blijven staan, met dien verstande dat uw buren op uw verzoek overhangende takken moeten verwijderen. Laten zij dit na na uw verzoek, dan mag u deze zelf verwijderen.

Het zal duidelijk zijn dat een haag waarvan de helft steeds wordt afgesnoeid er over het algemeen anders uitziet dan gewenst, en dat daar ruzie van kan komen. Goed overleg vooraf is dan wel zo handig, leg afspraken over onderhoud goed vast.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag