Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goede avond,

Ik heb een vraag over het volgende geval:

Wij bezitten een vrij lang pand, de beneden verdieping is een winkel en de bovenverdieping is een woonhuis. Nu is het zo dat naast onze buitenmuur een terrein van een supermarkt zich bevindt met parkeerplaatsen tegen de muur aan. Opzich geen probleem maar bijna 2-3keer per dag worden we opgeschikt door een dreun en trilling, auto's die achteruit niet zacht tegen de muur rijden. Wat kunnen we hier aan en bij wie moeten we zijn? Een keer kan maar als de muur gaat scheuren wie is er dan verantwoordelijk?

De supermarkt zou een schutting of hekje kunnen plaatsen om het aanrijden van de muur te voorkomen. Dat is iets wat in overleg zou kunnen.

Formeel zijn de mensen die uw pand aanrijden verantwoordelijk voro de schde die zij aanrichten, zij rijden immers tegen uw pand aan. De aansprakelijkheidsverzekering van hun motorvoertuig zal in principe de ontstane schade dekken. Wel moet u daarvoor kunnen vaststellen wie op welk moment de schade veroorzaakt heeft.

De eigenaar van het parkeerterrein zou als goede buur ook iets moeten willen doen aan het voorkomen van dat soort situaties.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag