Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Heb een appartement gekocht dat deel uitmaakt van een aantal appartementen in een gebouw. Nu vindt binnenkort de oplevering plaats behalve mijn appartement omdat dat nog niet klaar is voor oplevering. Deze vindt plaats 4 maanden later. Op zich geen probleem.
Nu ben ik lid van de VVE en vindt men dat ik gelijktijdig met de wel opgeleverde panden mijn maandelijkse bijdrage moet betalen van 150 euro. Dat betekent dat ik 600 euro betaal terwijl ik nog steeds niet de feitelijke eigenaar ben van mijn appartement. Het argument is dat de openbare ruimten al wel worden onderhouden.

Klopt dit?

Wat staat er in de reglementen van de VVE en in het HHreglement?
Los van het juridische daarin vermeld lijkt het me dat uit moreel oogpunt u niet hoeft te getalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

In de reglement staat dat de betaling ingaat op de 1e van de maand waarin de oplevering plaatsvindt. Maar de oplevering van mijn appartement vindt pas over 4 maanden plaats dus beduidend later als de overige appartementen.


Gezien de bepaling in het reglement hoeft u dan niet te betalen maar pas na 4 maanden. Ik raad u aan dit schriftelijk aan de VvE te melden. Mocht deze echter volharden neemt u dan direct en vrijblijvend contact op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Conform hetgeen in de reglementen staat hoeft u pas op de 1e dag van de maand waarin de oplevering plaatsvindt te betalen. Ik adviseer u om - indien het bestuur van de VVE u mondeling heeft geïnformeerd - ook mondeling uw standpunt - met een beroep op de eigen reglementen van de VVE - kenbaar te maken. U moet nog een tijd daar wonen en de onderlinge verstandhouding is ook van belang om ergens prettig te wonen.

Indien de VVE u schriftelijk hun standpunt heeft meegedeeld dan adviseer ik u om dat ook schriftelijk te doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag