Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hallo,

Ik ben 1e jaar BBl student verzorgende IG. In de opleiding wordt iedereen een paar keer van afdeling/locatie gewisseld. Nu is er bij ons een locatie waar je het grote deel van de dag alleen staat en alle verpleegtechnische handelingen moet uitvoeren. Mag dit zonder toezicht en zo ja ook als 1e of 2e jaar ? Moeten ze bij plaatsing ook rekening houden met of de locatie haalbaar is met je thuissituatie ? En mijn laatste vraag is als ze je alle verantwoordelijkheid geven zit je dan als 1e of 2e jaar nog goed met het salaris of moet je dan als 3e jaar betaald worden.
De opleiding duurt 3 jaar en er zijn loonschalen per jaar.

Groetjes

Een onderdeel van de verplichtingen vanuit de wet BIG is dat je zelf bij jezelf moet nagaan of je bekwaam bent om de handelingen uit te voeren die van je gevraagd worden, en als dat niet zo is dan moet je die ook niet uitvoeren. Dat geldt zelfs voor handelingen waarvoor je wel bevoegd bent en waarvoor je (zoals voor alle voorbehouden handelingen) opdracht hebt gekregen. Voorbehouden handelingen zult u naar ik hoop niet uitvoeren (daarvoor moet u de opleiding afgerond hebben) maar risicovolle handelingen kunnen deel uitmaken van uw takenpakket.
Als u zich niet senang voelt bij het uitvoeren van handelingen zonder toezicht moet u dit dus weigeren omdat u zich niet bekwaam acht.
Dat is ook niet onlogisch in een opleidingssituatie, van uw opleidingsinstelling mag voldoende begeleiding verwacht worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag