Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik zoek een advocaat voor een gerechtelijke procedure bij het Hof te 's-Hertogenbosch. Het gaat om een ingediende klacht tegen een notaris. De zaak bij het notariaat is niet gewonnen en daarom moet er nu een procedure bij het Hof gestart worden. Dus niet geschikt voor juristen, doch enkel voor advocaten. De zaak zal op basis van toevoeging gevoerd moeten worden.

Ik voer geregeld klachtprocedures tegen beroepsbeoefenaren, maar in deze zaak zal eerst, aan de hand van het dossier in eerste aanleg, beoordeeld moeten worden of de zaak kans van slagen heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

de kwestie is simpel. bij een overdracht van een appartement is de nota niet correct opgesteld door de notaris. koper (dus de opdrachtgever) attendeert notaris hierop en met de instemming van verkoper worden bedragen wel aangepast maar de omschrijving niet. deze omschrijving is voor koper van groot juridisch belang. tijdens overdracht merkt koper de fout niet op. echter bij thuiskomst wel en koper verzoekt notaris dit te muteren. notaris weigert en koper deponeert een klacht bij de kamer voor het notariaat. wie de eventuele kosten van de correctie zou dragen is nooit over gesproken maar dit zou voor koper geen probleem geweest zijn. er kan mogelijk door deze fout van de notaris een jarenlange financiƫle kostenpost voor koper ontstaan. overigens was de notaris zeer moeilijk te bewegen tot de mutatie in eerste aanleg. het gaat hier om een notaris-prijsvechter wat achteraf dus geen verstandige keus is geweest, ik kan mij niet voorstellen dat een andere notaris hier een probleem van gemaakt zou hebben. Voorts bleek achteraf dat we te maken hadden met een kandidaat-notaris.


Ik heb ruime ervaring met (klacht)procedures tegen notarissen en hoger beroep en ben bovendien gespecialiseerd in vastgoedrecht. Ik ben graag bereid u in deze kwestie bij te staan. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op om te bespreken wat ik voor u kan betekenen en wat de kosten van een hoger beroepsprocedure zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Wanneer de zaak zo simpel zou zijn als u zegt, dan was de zaak in eerste aanleg niet ongegrond verklaard. Daarnaast is er verschil in beroepsaansprakelijkheid en civiele aansprakelijkheid. zonder nadere gegevens/dossier kan ik geen verantwoord oordeel vellen. Kwaliteit is nl. een van de kenmerken van mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag