Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vraag is of reistijd in de thuiszorg onder werktijd valt. Ik werk op een dag 7 uur waarvan ik 2 uur in de auto zit om naar mijn verschillende cliènten te rijden. Ik krijg 5 uur uitbetaald. Ik vraag me af of dit klopt.

Wat staat er in de CAO?

Op grond van arrest is het in ieder geval werktijd. Dat zegt volgens de Nl rechter echter nog niets over de loonbetalingsverplichting.

Uw casus biedt erg weinig informatie, maar mijn eerste impuls is te zeggen dat uw werkgever moet betalen.

Ik adviseer u zsm, evt. samen met uw kollega`s, naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid van een specialisatievereniging) te gaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie. Rijden van cliënt naar cliënt is dus eigenlijk vrijwilligerswerk?


Nee, zie mijn 3e alinea! Voor een exact antwoord is meer informatie nodig. Vandaar mijn advies, evt., samen met de kollega`s), nader advies in te winnen(zie 4e alinea van antwoord).

Beoordeel dit antwoord:

Dit klopt niet. Reistijd is werktijd.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat had ik begrepen, reistijd is werktijd maar het blijkt dat dit niet beloond hoeft te worden. Werktijd en geen salaris? Kan dit niet goed begrijpen.


Dat valt onder werktijd. Het is echter niet zo dat de loonbetalingsverplichting per definitie kan worden afgedwongen. Ik adviseer u om de geldende CAO te raadplegen, mogelijk wordt een en ander dan duidelijker. Procederen kan altijd nog. Sterkte!

Beoordeel dit antwoord:

Reistijd = werktijd => dat kopt. Waar De Jong een punt zet, zet de rechter een komma -> zie mijn eerdere antwoorden. Nogmaals -> raadpleeg een deskundig advocaat bij u in de buurt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag