Stel vraag

Particulier


Wij hebben vandaag een conflict gehad met een makelaar van onze buren. Terwijl hij bezig was met foto's maken zette hij zijn statief en de bio bakken van de buren tegen onze auto aan. Mijn partner heeft vervolgens netjes verzocht of hij dit wilde verplaatsen of in ieder geval niet tegen onze auto aan wilden zetten. Nee was het antwoord van meneer waarna meneer verder ging met zijn werk. Hierna vroeg mijn vriend nogmaals het te verzetten maar ontving geen reactie. Mijn vriend heeft hierna het statief op de grond gegooid. Niet wetende dat hier ook een camera op zat. Meneer gaat ons nu aansprakelijk stellen en gaf aan dat dit ons 100 euro zou gaan kosten. Zijn wij deze.kosten verschuldigd? Kunnen we dit op onze aansprakelijkheidsverzekering verhalen?

Alvast bedankt voor uw reactie

Geachte vragensteller,

Tja, erg vervelend allemaal. Echter, zou ik de aansprakelijkheidsstelling afwachten en van daaruit bezwaar maken. U heeft meerdere malen verzocht om de biobakken niet tegen uw auto te plaatsen, echter is de handeling van uw vriend niet handig geweest máár u zou een beroep kunnen doen op psychische overmacht.

Voor een geslaagd beroep op psychische overmacht is vereist een van buiten komende drang waaraan de verdachte redelijkerwijze geen weerstand kon en ook niet behoefde te bieden, Van psychische overmacht is sprake bij een van buiten komende drang waaraan de verdachte redelijkerwijze geen weerstand kan en ook ook niet behoeft te bieden. Onder omstandigheden kan het feit dat de verdachte zich heeft gebracht in de situatie waarin die drang op hem is uitgeoefend in de weg staan aan een succesvol beroep op psychische overmacht.

Echter, ligt de 'woedeaanval' in het verschiet en dáár zal de verzekeraar zeer zeker naar kijken en wellicht de vordering afwijzen.

Wacht dus eerst de aansprakelijkheidsstelling af en dan mag u mij desgewenst direct benaderen voor nadere info

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag