Vraag

Mijn vriend betaalt allimentatie aan zijn ex (zowel partneralimentatie als allimentatie voor hun kind). Wat gebeurt er met de hoogte van de allimentatie wanneer wij officieel gaan samenwonen?

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Als uw vriend alimentatie betaalt voor zijn ex-partner en kinderen dient hij deze betalingen te blijven doen ook als hij met u samen gaat wonen. U wordt namelijk volgens de wetgever geacht financieel voor u zelf te kunnen zorgen. Mocht het zo zijn, dat uit uw relatie een kind wordt geboren, dan bestaat de mogelijkheid aanpassing te vragen omdat uw vriend dan ook onderhoudsplichtig is voor dat betreffende kind.
Zijn woonlasten kan hij zelfs delen vanaf het moment van samenwonen, dus hij zou in principe meer draagkracht overhouden.
Kortgezegd verandert er niks nadat u gaat samenwonen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt voor uw reactie.
Kan de allimentatie ook hoger worden, omdat zijn draagkracht dan hoger wordt?
1 Nee of zijn ex-partner moet zeer gegronde redenen hebben om wijziging van de alimentatie vragen omdat er bij haar dusdanige wijzigingen zijn opgetreden dat zij meer alimentatie nodig heeft.
In beginsel blijft de hoogte zoals bepaald tijdens de echtscheidingsprocedure.
De wijziging in draagkracht zal waarschijnlijk niet dusdanig zijn, dat hij meer alimentatie zou kunnen betalen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm