Vraag

Goedeavond,
Wij bezitten een rijtjeswoning, bestaande uit een appartement begane grond en 1e etage. Samen met mijn bovenbuurman (2e en 3e etage) vormen wij een VVE. Voor nu even VVE 1.

Recent hebben we de begane grond etage (een garage/opslag) van het pand links naast ons gekocht. De garage heeft dezelfde lengte/diepte als onze begane grond. Deze is ook onderdeel van een VVE. Voor nu even VVE 2.

Nu willen we een doorbraak realiseren om deze met elkaar te verbinden. De vergunning hiervoor is al verleend door de gemeente.

Echter de gemeente wil dan wel dat wij het gaan samenvoegen. Dus de aangekochte garage/opslag met onze bestaande woning.

Ik heb al iemand van WOZ bij gemeente gesproken. Hij gaf ook al aan dat er een nieuwe objectafbakening is gemaakt en de WOZ van de bestaande woning omhoog zal gaan. Daar staat tegenover dat ik niet dubbel wordt aangeslagen.

De vraag is nu wat de consequenties zijn. Daarbij een aantal vragen:
- heeft dit consequenties voor de VVE's? Bijvoorbeeld omdat door samenvoeging de oppervlakte van 1 van de woningen groter wordt, van VVE 1? En dus de verhouding veranderen? Of is die niet aan de orde omdat er geen kadastrale samenvoeging plaatsvindt?
- afhankelijk van bovenstaande: betekent dit dat de splitsingsakte van VVE 1 en VVE 2 aangepast moet worden? Hopelijk niet.
- ik ga er vanuit dat de gemeente het huisnummer van de garage/opslag zal opheffen. Betekent dit automatisch dat ik ook daar ook geen elektra, gas of water meer geleverd kan krijgen? Dit wordt nu wel geleverd.

Mijn wens is dat ik aparte aansluitingen behoud en er geen aanpassingen in VVE's dansel splitsingsakte nodig zijn.

Uw advies wordt enorm op prijs gesteld!
Hartelijk dank en groet.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Aanpassing van splitsingsakten is niet nodig mits de bestemming van de aangekochte ruimte nu ook al berging/garage is. Voor het maken van de doorbraak is wel toestemming nodig van beide VvE's. Indien de garage geen huisnummer meer heeft, zal de aansluiting voor nutsvoorzieningen daar waarschijnlijk verdwijnen, u dient dan zelf de leidingen door te trekken vanaf uw woning.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm