Vraag

Ik heb een vast contract voor onbepaalde tijd bij mijn werkgever en heb een deel van een opleiding gevolgd op kosten van mijn werkgever, Deze heb ik niet kunnen afmaken doordat ik overspannen thuis ben komen te zitten. Nu ben ik weer toe om aan het werk te gaan, maar niet meer bij mijn werkgever. Zodra ik ontslag neem moet ik de opleidingskosten terug betalen aan mijn werkgever. Ik kan direct aan de slag bij een andere werkgever als ik dit wil. Kan ik een ontslagovereenkomst krijgen, waarin ik van mijn werkgever eis de studiekosten kwijt te schelden, door vrijwillig ontslag te nemen? Mag dit terwijl ik ziek thuis zit? En hoe pak ik dit aan? Waar moet ik rekening mee houden?

Deel deze vraag

1 Reactie

Zelf ontslag nemen tijdens ziekte -> geen uitkering. Dit zal men u gedurende 06 maanden nadragen (ook wanneer u binnen die termijn bij de nieuwe werkgever ontslagen wordt).

Ontslagregeling -> wanneer u langer dan 02 jaar in dienst bent heeft u recht op de transitievergoeding (TV). U kunt deze TV ruilen/verrekenen met de studiekosten.

In een ontslagregeling, Vaststellingsovereenkomst (VSO), kan alles geregeld worden. Dus ook de TV en de studiekosten. U mag dat zelf doen. Dit is meestal niet verstandig. Ik adviseer u dan ook een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging) in te schakelen. Vaak betaalt de werkgever de kosten.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm