Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb anderhalf jaar geleden een bedrijfsongeval gehad. Hierbij heb ik een breuk en verschillende kneuzingen opgelopen aan mijn rechter ribben.
Nu heb ik al een jaar last van mijn rug. Nu blijkt er een ontsteking te zitten als gevolg van de rib problemen. Deze wordt nu behandeld. Ik probeer de afspraken zo laat mogelijk op de dag te maken, dit lukt me niet altijd natuurlijk.

Nu zijn deze uren die ik afwezig ben op mijn werk voor mijn eigen kosten vinden ze.
Ik vraag me dit af omdat het een bedrijfsongeval betreft.

Mijn vraag is hoe zit dit nou precies?

Alvast hartelijk dank.

Dat is in beginsel niet zo. Als de werkgever aansprakelijk is voor het ongeval en in de meeste gevallen is dit wel het geval dan dient hij naast de medische kosten ook de behandeling waarvoor u vrij dient te nemen toestaan. Deze uren komen dan niet voor uw rekening maar voor de werkgever. Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Wat vervelend dat u nog last heeft van het bedrijfsongeval.Hopelijk is het snel over.

In de wet is niets geregeld over verlof voor doktersbezoek. Meestal is de afspraak dat werknemers zo veel mogelijk in hun vrije tijd naar de dokter of tandarts gaan. Dat heeft u ook gedaan. Vaak is in de CAO opgenomen dat u voor doktersbezoek dat niet buiten werktijd kan plaatsvinden betaald verlof krijgt.
In dit geval moet u naar de dokter als gevolg van het bedrijfsongeval. Dan moet de werkgever u daarvoor betaald verlof geven.
Mogelijk wordt u al bijgestaan door een jurist of advocaat voor het bedrijfsongeval. en kunt u haar/hem vragen u te helpen. U mag voor hulp ook contact met mij opnemen. Dat is gratis en vrijblijvend.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag