Vraag

Goedendag,

Dit jaar heb ik een aanrijding gehad, de tegenpartij heeft schuld erkend. Momenteel ben ik laag verzekerd met een hoog eigen risico en moet dus veel voorschieten. Als ik mij nu hoger verzeker kan ik dan het bedrag dat ik meer moet betalen verhalen op de tegenpartij? Het zijn immers kosten die ik anders niet zou hebben gehad. Graag uw reactie.

Deel deze vraag

4 Reacties

1 Omdat de persoon die u heeft aangereden schuld heeft erkend, dient diens verzekeraar al uw schade te vergoeden. Dit geldt dus ook voor medische kosten en uw eigen risico. Heeft u de wederpartij al aansprakelijk gesteld?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 U kunt de kosten van een hogere premie niet verhalen op de verzekeraar van de tegenpartij. Dat is overigens ook niet nodig want alle medische kosten ook het eigen risico dat gebruikt wordt voor het letsel dat u heeft opgelopen kunt u verhalen op de verzekering. Voor medische kosten kunt u ook een voorschot vragen bij de verzekering van degene die u aangereden heeft Heeft u hulp nodig?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
De verzekering van de tegenpartij heeft in het begin een voorschot betaald. De kosten die ik heb gemaakt zijn inmiddels veel hoger dan het voorschot. Ik heb vanaf het begin een lss ingeschakeld maar alles ligt stil omdat de TP alleen naar de medische situatie van de eerste 2 weken kijkt. De aanrijding was trouwens in april.
1 Het lijkt er in ieder geval op dat er een discussie is ontstaan, die wel vaker in dit soort zaken ontstaat, of de behandelingen die u nu krijgt nog gevolg zijn van het ongeval of dat dit een andere oorzaak heeft. Als u wordt bijgestaan door een LSS dan is het verstandig om dit met haar/hem te bespreken. Die kent u situatie volledig en kan u het beste adviseren.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm