Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Mijn situatie is als volgt.
Op dit moment ben ik 2 jaar, 1 maand en 1 week ziek, heeft het UWV inmiddels een loonsanctie, tot 1 januari 2019, opgelegd aan mijn werkgever wegens te weinig inspanningen verrichten.

Tot 2 x toe heb ik geprobeerd te re-integreren echter dit is niet gelukt doordat de werkgever zich telkens niet houdt aan alle beloftes die zijn gedaan, ik kan wel werken echter doordat de werkgever niets doet wordt ik niet beter.

Nu zit ik 100% thuis, omdat de situatie gewoonweg onhoudbaar is geworden, echter de werkgever laat verder niets van zich horen en doet ook verder niets aan/met het 2e spoor.

VRAAG:
Dit kan ie dus volhouden tot 1 januari 2019, ben ik 3 jaar ziek en is de loonsanctie voorbij en mag hij mij wel ontslaan.....?
Heb ik dan geen recht op bijv. een transitievergoeding....?

Alvast dank voor u moeite.

Mvg,

Uw werkgever kan u na die periode van 3 jaar ontslaan waarbij u recht heeft op een transitievergoeding (TV). Hij kan er ook voor kiezen om uw dienstverband slapend te houden waardoor de TV niet hoeft te worden uitgekeerd. In het derde jaar dient de werkgever zich wel in te spannen om u te laten re-integreren, aangezien er een rapportage van het uwv wordt geƫist m.b.t. de re-integratie. Voor meer vragen of hulp kunt u direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag