Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vrouw(02-09-1954) en ik(11-03-1954) hebben een IOAW uitkering, nu krijg ik sinds 11-12-2017 AOW. Nu hebben we een brief ontvangen van de uitkeringsinstantie van de gemeente waarin wordt vermeld dat de IOAW van mij en mijn vrouw met die ingang wordt gestopt.Dat omdat ik de AOW gerechtigde leeftijd bereikt heb.Dat mijn deel gestopt wordt is me duidelijk maar mijn vrouw haar IOAW deel snap ik niet, die krijgt pas met 67 jaar haar AOW. Ze baseren dit op grond van art.6 lid 1 en art.6 lid 2. mijn vraag aan u is ,klop dit?

De IOAW is gekoppeld aan diegene die een WW uitkering heeft ontvangen. Als u dat bent, dan heeft de gemeente gelijk. Als uw partner echter voor de IOAW uitkering een WW uitkering heeft ontvangen, dan klopt de stelling van de gemeente niet.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Als echtpaar heb je volgens het wetsschrift IOAW beide de helft van de IOAW en heeft niets te maken met de voorgeschiedenis.Dus mijn vrouw word nog geen 67 en heeft dus nog recht op de helft met aftrek van mijn AOW.Dit lees ik op de site van de gemeente Amsterdam, de FNV, en nog enkele andere, Google op " AOW IOAW" en je vind ze


Het recht op IOAW is gekoppeld aan de werkloze werknemer en niet aan het gezin. Zodra de werkloze werknemer niet meer voldoet aan de voorwaarden voor een IOAW uitkering, vervalt de uitkering volledig. Zo werkt de IOAW.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag