Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn vriend heeft zijn badkamer laten verbouwen, via via, zonder afspraken op papier. De verbouwing zelf was mede door het gebrek aan die harde afspraken, als ook moeilijk lopend contact, aanwezigheid van hond, onbegrip, en kosten waarover wij geen overzicht kregen, een erg stressvolle periode van ruim 3 weken.
De verbouwing is net niet helemaal goed afgerond/afgewerkt, en iets later bleek er ook lekkage en schimmel te zijn ontstaan. Verhelpen daarvan en contact over verdere afronding zijn beloofd maar uitgesteld, en nu een halfjaar later door hem afgeketst.

Wij zitten dus al een halfjaar met een on-affe badkamer, enkele mankementen die verholpen moeten worden, en een behoorlijk traumatische ervaring.
We willen het door een professional alsnog laten afmaken, maar kunnen we de persoon die ons hiermee laat zitten ondanks andere beloften (waaronder via whatsapp), voor de kosten daarvan op laten draaien?
En/of om compensatie vragen voor de emotionele schade die hij ons met de hele toestand heeft berokkend?

Wanneer er geen duidelijke afspraken zijn is het natuurlijk moeilijk om nakoming van die afspraken gerealiseerd te krijgen of om de andere partij aan te spreken op het niet nakomen daarvan. Wel is het natuurlijk zo dat een behoorlijke uitvoering van de werkzaamheden mag worden verlangd en lekkage en schimmel hoort daar niet bij. U kunt de klussenman aanspreken op de schade die kan bestaan uit de kosten van herstel. Desgewenst kan ik u daarbij helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Meneer Boogaard, dank voor uw reactie. Ik heb 2 kleine vervolgvragen:

1) Moet ik onder 'aanspreken' in deze context iets anders verstaan dan waar ik als rechts-leek bij aanspreken aan denk, namelijk hem laten weten dat we vergoeding van die kosten verwachten waarop hij dat simpelweg redelijkerwijs zal moeten betalen?

2) Begrijp ik uit dit antwoord dat aanspreken op emotionele schade waarvoor ik me iets in de trant van smartegeld voor kan stellen, geen zin heeft?


1) ja, hij zou dat moeten betalen (maar zal dat wellicht niet doen).
2) dat lijkt mij inderdaad kansloos.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag