Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


in augustus hebben wij een huis gekocht, in de keuken zaten vochtplekken van een lekkage van het platdak.

Dit was volgens de verkoper gerepareerd en zou niet meer lekken. Nu zijn we 5 maanden later en lekt het dak weer. Dit is dus niet, of slecht gemaakt.

Is dit te verhalen op de verkoper? Het zou sowieso netjes zijn van hem om dit gewoon te laten repareren, maar in hoeverre is hij dit verplicht?

De verkoper heeft de verplichting om u een woning te leveren waarvan het dak onder gebruikelijke omstandigheden niet lekt. Ook ouderdom van de woning kan hierbij een beoordelingsaspect vormen. Oude dakconstructies zullen vaak minder lekbestendig zijn dan splinternieuwe.

U schrijft dat nu, 5 maanden nadat u de woning in eigendom heeft gekregen, het dak (weer) lekt. Het kan zijn dat dat te maken heeft met het niet of slecht repareren van de oude lekkages, maar e.e.a. kan ook een andere oorzaak hebben. Kortom als u de reparatie van deze lekkages op de verkoper wil verhalen, dan zult u moeten stellen en zonodig moeten bewijzen dat de oorzaak van deze lekkage al bestond ten tijde van de eigendomsoverdracht. Kunt u dit niet, dan is de kans gering dat u uw schade met kans van slagen op de verkoper zult kunnen verhalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag