Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo, ik woon gehhurd. Nu laat het stuckwerk los van plafon in de woonkamer en op de bbadkamer ook. Op de badkamer is ong 10 jaar geleden gewerkt aan schimmel en het stuckwerk is toen bijgewerkt.
Nu geef ik dit door aan de verhuurder en deze geeft als antwoord dat dit voor eigen zorg is. Klopt dit wel, ik denk nl dat dit voor hem is

In beginsel komen grote reparaties voor rekening van verhuurder en kleine reparaties voor de huurder. Schilder- en stucwerk komen voor rekening van de huurder, tenzij dit gevolgschade is van een gebrek die door verhuurder hersteld is. Ernstige schimmelvorming kan door een gebrek komen en dit kan voor rekening komen van verhuurder.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

die schimmelvorming was 10 jaar geleden, toen is het bewerkt, afgestoken en opneuw gestucked, nu valt dat werk van het plafon af. In de woonkamer valt het eraf door de scheuren die tussen plafon en muur zitten


De scheuren vormen een gebrek welke door de verhuurder hersteld moeten worden, daarbij zal het stucwerk indien nodig meegenomen moeten worden. Het overige is helaas voor eigen rekening en valt onder normaal onderhoud.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag