Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Wij zijn onaangenaam verrast door onze verkopend makelaar.

Het blijkt dat hij vorige maand is geëmigreerd naar de Antillen en volgens de staatscourant (KvK) is de "BV ontbonden, de liquidatie beëindigd en de rechtspersoon uitgeschreven, geen bekende baten."

Wij zijn nooit geïnformeerd over een op hande zijnde ontbinding van de BV noch over de emigratie van onze makelaar. (Niet door de makelaar en ook niet door een andere partij.)

Hij gebruikt vanaf zijn nieuwe locatie dezelfde website (nl.domein) en verwijst ons via whatsapp naar een andere onbekende "makelaar" die zijn taken in Nederland zal waarnemen.

De makelaar zelf vindt dat hij zo voldoet aan zijn verplichtingen en geeft aan recht te hebben op de overeengekomen "boeterente" wanneer wij voor de gestelde aflooptermijn ons huis uit de verkoop halen.

Wij denken dat de overeenkomst niet langer geldig is omdat de betreffende BV niet meer bestaat en eventuele rechten zijn komen te vervallen bij de ontbinding.

Graag horen wij van u wat juist is, elk advies of inzicht is welkom.

Met vriendelijke groet,

U zou kunnen vragen naar een bekende rechtsopvolger van de BV. Die is er, als ik uw verhaal zo volg, waarschijnlijk niet. U heeft dan ook geen contract meer, want u deed zaken met de BV, niet met de persoon van de makelaar.
Omdat er geen partij meer is die de verplichtingen uit het contract kan nakomen bent u dan ook niet meer gebonden aan uw deel, en bent u vrij om een ander uw zaken te laten behartigen.
Zorg er wel voor dat u inderdaad vaststelt dat er geen rechtsopvolger is, dan wel dat die rechtsopvolger niet in staat is om datgene te leveren dat u heeft afgesproken of mocht verwachten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag