Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Er valt met een zware storm een boom om van de eigenaar op stacaravan en schuur daar zitten asbest platen op nu moeten wij tegen betaling de plaats vrij maken .Hoe zit dat is dit terecht kunt u mij dat vertellen.

de eigenaar van de grond is van rechtswege eigenaar van de zich op en in de grond bevindende beplantingen...et cetera. ex lege art. 5: 20 BW. Zodoende, heeft de eigenaar een onderhoudsplicht aan de bomen. Dat u nu in de kosten moet meebetalen lijkt mij in dezen niet relevant.

Beoordeel dit antwoord:

De eigenaar van de boom is aansprakelijk voor de schade. Bent u daartegen verzekerd dan kunt u dit doorgeven aan de verzekeraar. De kosten die u moet maken voor het vrij maken van de plaats kunt u in beginsel vorderen op de maatschappij, maar is onredelijk van u te vragen. Wel kan het zijn dat u kosten moet maken om de schade te beperken. In dat opzicht kunt u deze kosten terugvorderen als u verzekerd bent.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De caravan was niet vezekert de eigenaar beroep zich op zware storm met winkracht 10 en zegt dat hij zich niet had vezekerd maken we een kans omdit toch te winnen .


Uiteraard, heeft u hier een punt. De campingeigenaar heeft een plicht om zich te verzekeren. Daarom, heeft u kans van slagen.

Beoordeel dit antwoord:

De caravan is meestal verzekerd op diens autoverzekering en wanneer de schade niet is gedekt, dan dient u zelf de schade te vergoeden. De kans acht ik niet groot dat u dan zult winnen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik lees dat het om een stacaravan gaat zodat mijn eerdere antwoord niet van toepassing is; de stacaravan hoeft ook niet verplicht verzekerd te zijn, maar wel als het op een camping staat. Feit blijft wel dat u dan zelf de schade moet vergoeden als deze niet gedekt wordt. Voor overleg kunt u direct contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag