Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Mijn dochter van 18 heeft geld gestolen bij haar werkgever ze heeft een gesprek gehad waarvan n ze bekend heeft dit te hebben gedaan.
Na dit gesprek heeft ze 'iets' getekend (wat ik uit haar woorden haal denk ik een verklaring van het gesprek )

Uiteraard is ze op staande voet ontslagen, moet ze het geld terug betalen en heeft haar werkgever medegedeeld dat hij aangifte gaat doen en haar zal aanmelden bij het FAD.
Ook heeft de werkgever medegedeeld dat er een onderzoek word/is (?) gestart en dat deze kosten ook op haar zullen worden verhaald

Ze volgde bij haar werkgever een MBO 2 opleiding en deze is dus ook per direct stopgezet.

Ik maak me nu dus ernstige zorgen over haar toekomst

Uiteraard ben ik van mening dat wie zijn billen brand op de blaren moet zitten maar ik vraag me af of dit allemaal bij elkaar niet een TE grote straf is voor zo'n jong persoon.

Ja inderdaad grote gevolgen. Wat is de reden dat de MBO opleider de studie heeft stopgezet? Staat dat dat mag in de voorwaarde voor een stageopdracht? Ik denk dat u zich nog het beste kunt inzetten op het behouden van het recht op onderwijs, samen met uw dochter. Ik weet niet welk onderzoek u refereert, en welke kosten daarmee gemoeid zijn. Mocht zij worden vervolgd, dan zou ik dit allemaal wel te berde brengen aan bij de strafrechter.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte heer, mevrouw,
De feiten en omstandigheden die u meldt zijn van zo complexe aard dat een telefonisch overleg en bespreking daarvan naar mijn mening geboden is.
Wat speelt :
De school, de politie, het fad
Kosten onderzoek (due niet op uw dochter kunnen worden verhaald)
De werkgever.
Ik ben van oordeel dat de juridische gevolgen zo veel mogelijk moeten worden beperkt.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust,
U kunt rechtstreeks contact met mij opnemen .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Sorry dat ik het niet helemaal duidelijker heb vermeld .

De reden dat de mbo opleiding is gestopt is omdat de opleiding op kosten van de werkgever was en intern gegeven werd. Ook was van te voren bekend dat zodra het contract stopt, BV door het niet verlengen van een tijdelijk contract of welke reden dan ook , de opleiding ook per direct stopt.

Het onderzoek waaraan ik refereer is dat er een onderzoek is (of word) ingesteld door de werkgever naar de diefstal . De kosten van dit onderzoek worden op haar verhaald


Ja, daar was ik al bang voor. De werkelijke vraag is natuurlijk is de ernst van de situatie voldoende om al die gevolgen te rechtvaardigen ? Ik zeg er meteen bij dat diefstal reden is tot ontslag op staande voet, en als de werkgever dan de school betaalt, dan houdt dat inderdaad op. Heeft uw dochter verklaard eenmalig te hebben gestolen?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ze heeft zowel sigaretten als meerdere keren een bedrag van 10 of 20 euro uit de kassa gehaald.,

de werkgever heeft gevraagd hoeveel geld ze heeft genomen en mijn dochter heeft gezegd dat ze dit niet weet, waarop de werkgever heeft gezegd ik denk dat dit toch zo rond de 150 euro zal zijn ...


Omdat uw dochter toch al is ontslagen en de studie gestopt kan zij wellicht beter openheid van zaken geven. Het onderzoek waar de werkgever aan refereert wordt civielrechtelijk terug gevorderd, en ook gedaan wordt bij stelende klanten, Ik weet niet of de werkgever dot mag inzetten voor zijn eigen personeel. Vraagt u anders eerst een specifiek antwoord op het gebied van het strafrecht voordat u uw dochter iets adviseert?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Allereerst wil ik u beide bedanken voor uw reacties, dit zou ik in alle consternatie haast vergeten.

Sorry voor mijn vragen maar er komt zoveel op mij af sinds gisteren ...

Hoe bedoeld u als u zegt dat ze beter openheid van zaken geven?
Dit heeft ze toch gedaan door mij dit gisteren avond te vertellen nadat ze dat gesprek heeft gehad.. Op haar werk heeft ze dus bekent en ook iets getekend ( bedoeld u dat met openheid van zaken?)

En wat bedoeld u met een specifiek antwoord op gebied van strafrecht?


Wellicht herinnert ze zich nog de overige zaken en kan ze zo een onderzoek tegengaan , maar in dat geval adviseer ik toch eerst met een (advocaat) strafrecht te spreken vanwege de consequenties voor uw dochter.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag