Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen,


Gisteren bij de RDW ben ik er achter gekomen dat mijn chassisnummer niet klopt. Het nummer wel, maar de plaats en bevestiging geven vermoeden dat het niet origineel is.

Nu wordt er een identiteitscontrole uitgevoerd, waarbij het heel onwaarschijnlijk is dat daar nog uit kan komen dat het wél klopt. Dit heeft te maken met het merk, Caterham, waarbij, samen met de leeftijd, geen standaard vin-plaatje is gebruikt en geen records meer te vinden zijn bij de leverancier.

Ik heb de auto gekocht bij een bedrijf bijna drie maanden geleden. Ik ga er hoofdzakelijk vanuit dat het kenteken zal worden ingenomen. Ik vraag me nu af; wat voor recht heb ik om te verhalen bij het autobedrijf? Is daar een termijn voor vastgesteld? Bijvoorbeeld binnen drie maanden na aankoop of binnen twee weken nadat van je het feit op de hoogte bent gesteld?

Kan ik de koop ongedaan laten maken? Moet ik het bedrijf nu alvast in kennis stellen en vragen de koop ongedaan te maken of dat gelijk met een advocaat doen?

Het gaat om een aanzienlijk bedrag in dit geval, he kan uit om te procederen eventueel, maar uiteraard wens ik dat te voorkomen.

Wat kunnen jullie voor advies geven?

GRoet, M

In het geval koop tweedehands auto die naar blijkt te zijn gekloond en/of gekat , tussen een consument- garage, is er sprake van wanprestatie . De auto zal worden ingenomen door de politie voor nader onderzoek naar diefstal en het verleden van de auto. Er is 100% sprake van non conformiteit immers u hebt dan een zaak gekocht die niet de eigenschappen in zich heeft die u mocht verwachten namelijk een auto waar u legaal de weg mee op mag en mocht, U moet uw geld terugvorderen en dat ook tot en met de rechter (kanton) volhouden. Ik heb dergelijke zaken tot nu toe altijd gewonnen.

Voor termijnen geldt binnen bekwame tijd na ontdekking ( twee maanden, zie artikel 7:23BW

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor de respons!

Aanvullende vragen:
- ik wist dat er een ander motorblok in lag dan op papier. Daar had ik papieren van en daarom moest ik ook naar de RDW voor keuring. Ik wist dus vooraf dat kenteken niet klopte, op dat punt van de motor dan. Maakt dat uit? Chassisnummer verplaatst maakt de auto illegaal, motorwissel niet. Lijkt mij iets heel anders, maar graag check.
- doe ik er goed aan nu al het bedrijf in te lichten voordat de RDW hun eindoordeel heeft gegeven? Als ik daar op wacht kan ik eventueel die bekwame tijd / redelijke termijn overschrijden, aan de nadere kant is het officieel voorbarig, omdat er nog geen definitief oordeel is.

Alvast bedankt.

Groet, M


Dat zou een verweer kunnen zijn van de verkoper: dat u dan in dat geval had moeten onderzoeken of er wellicht nog iets meer aan de hand was, zogeheten bal terug spelen, Maakt echter niks uit voor het feit dat de verkoper heeft geleverd een 100% non conforme zaak, wat bewijsbaar is, en dus u kunt uw geld terugvorderen plus schade. even de uitkomst afwachten, ik schat in dat er politioneel onderzoek volgt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag