Stel vraag

Particulier


Onlangs heb ik de auto van iemand geleend. Ik ontdekte dat de accu leeg was en heb geprobeerd de auto met een acculader op te laden. Dit is fout gegaan. Een garagebedrijf constateerde dat er 'sluiting was ontstaan in diverse regelapparaten, waarschijnlijk door overstarten veroorzaakt'
Via mijn aansprakelijkheidsverzekering heb ik geprobeerd de kosten van de door mij aangerichte schade vergoed te krijgen. De claim is echter door mijn verzekering afgewezen. Uitleg verzekering: Ik had toestemming gekregen voor het lenen van de auto. Op dat moment was ik volledig verantwoordelijk voor de auto. Daarmee valt het opladen van de accu en de schade die daarbij ontstaan is ook onder mijn verantwoordelijkheid en kunnen kosten voor reparatie niet vergoed worden vanuit mijn aansprakelijkheidsverzekering.
Ik vroeg me af of dit wel klopt. Wanneer kan je dan wel een beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering?
Stel dat ik iemands telefoon kapot laat vallen nadat de eigenaar me toestemming heeft gegeven deze te gebruiken. Of dat ik bij iemand in huis schade aanricht nadat de eigenaar me toestemming heeft gegeven binnen te komen. Dat zijn vergelijkbare situaties. Moet ik dan ook zelf de kosten van de schade betalen? Ik heb die aansprakelijkheidsverzekering niet voor niets afgesloten!

De verzekering heeft hierin een punt helaas. Het gaat hier om het punt van 'eigen schuld' voor eigen handelen. Met deze criteria zal een verzekering ten alle tijden geen uitkering doen van schade.

Helaas, dat ik u niet anders kan berichten.

Beoordeel dit antwoord:

Op welk specifiek artikel beroept de verzekeraar zich ? Eigen schuld schade is nu juist de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering , maar wel voor andermans spullen en zaken. Zaken die men onder zich houdt, zoals in dit geval de auto , kan zijn uitgeclausuleerd. Daarom moet u de voorwaarden goed nalopen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag