Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Case
Ik heb een aantal jaren mijn paard in pensionstalling gehad bij mij voormalige partner. Dat betaalde ik zwart. Op een gegeven moment is er bij de belasting wat mis gegaan waardoor ik een enorm bedrag moest terugbetalen aan de belasting. Daarmee heb ik wisselend wel / geen stalgeld betaald en dus achterstand opgebouwd. Mijn paard heb ik weg gedaan en met mijn voormalige partner zijn afspraken gemaakt. Echter niets op papier. Wel heb ik per direct een regeling getroffen en een automatische overboeking ingesteld met een begin- en eind datum. Deze verliep 31 december 2017. De laatste termijn is niet overgemaakt aangezien de voormalig partner net voor de Kerst is overleden. Er is een executeur testamentair ingesteld en die samen met een bevriende advocaat continue stelt dat de schuld veel hoger zou zijn. Van beide kanten staat niets op papier. De automatisch ingestelde overboeking is via de bank te achterhalen maar ik wil van dit 'gedoe' af. Kan iemand mij daar mee helpen?

Dat moeten zij dan wel bewijzen, u heeft best een goed argument als u stelt dat de schuld zo hoog is en zo lang als de automatische afbetaling duurde .

Beoordeel dit antwoord:

Nu dat u medio december 2017, uw schuld voldaan heeft, bent u van uw betalingsplicht ontheven. Nu dat de executeur testamentair aangeeft dat het verschuldigde bedrag ineens hoger is als dat de werkelijkheid is, moet deze samen met zijn advocaat voor bewijslast zorgdragen. Zolang deze bewijslast niet aangetoond kan worden bent u rechtens niet verplicht om op deze vordering in te gaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag