Vraag

Beste,

Mijn partner en ik zijn voornemens te trouwen. Hij is hiervoor 1x eerder getrouwd en inmiddels gescheiden met 1 kind met co-ouderschap. Hij betaalt kinderalimentatie en geen partneralimentatie. Ik heb hier over de volgende vragen:

- Heeft ons huwelijk gevolgen voor de hoogte van de alimentatie?
- Zijn er nog zaken waar ik rekening mee moet houden met ons huwelijk richting zijn kind? Verantwoordelijkheden, zaken die voor het kind geregeld moeten worden?
- Hij bezit nu nog een woning met zijn ex, klopt het dat ik door de nieuwe regeling daar niet verantwoordelijk en financieel belast voor kan worden mocht dit worden verkocht met schuld of winst?

Alvast bedankt!

Deel deze vraag

1 Reactie

Beste indien u voornemens bent te trouwen in gemeenschap van goederen zijn er financieel zeker gevolgen. Indien het kind onder de 21 is dient u er rekening mee te houden dat u als stiefmoeder mee kunt dragen in de kosten van de opvoeding. De woning valt op basis van de nieuwe wet niet in de gemeenschap van goederen.
Zorg dat u uw zaken goed geregeld hebt.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm