Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Dringend advies gezocht !

Gemeente stelt keuringen ten uitvoer verplicht, weigeren houdt in "stopzetten uitkering"
Echter, de instelling welke deze keuringen uitvoert heeft niet in zijn geheel bevoegd personeel in dienst welke deze keuring en diagnostiek moet gaan uitvoeren.
Zij weigeren medewerking in iedere vorm en willen geen antwoorden geven op door mij gestelde vragen, gooien geïrriteerd de hoorn op de haak en handelen niet conform de WGBO.
Kortom: ze lappen heel veel wet,-en regelgeving aan hun laars.

Eén persoon in kwestie heeft geen NIP registratie, geen BIG registratie (waarmee dus niet bevoegd) en geen BAPD (= Basis Aantekening Psychodiagnostiek). Wanneer de laatste niet aanwezig is mag een dergelijk iemand dus ook geen Psychodiagnostisch Onderzoek verrichten.
Deze persoon gaat dus wel allerlei medisch in te vullen vragenlijsten behandelen met impertinente en soms zelfs behoorlijk privacyoverschrijdende vragen, onderzoeken verrichten en diagnoses stellen. Dat kán toch niet zonder een WGBO?

Wanneer geen beroepsgeheim, geen enkel recht voor mij als burger etc. wordt hiermee mijn privacy ernstig geschonden. De gemeentelijke ambtenaar mag daarmee ook opvragen wat zij wenst te weten en zal dit ook doen. Maar deze heeft (eveneens) geen medische bevoegdheid gegevens tot zich te nemen dan wel te verwerken maar heeft al aangegeven dat ze gewoon zal doen wat de instelling haar aan advies geeft.

Maar als een instelling willens en wetens dergelijk personeel in dienst heeft, de gemeente daar gebruik van maakt waar de rechten van burgers dus doelbewust geschonden worden fraudeert men hier dan niet?

Kortom: ik wil bezwaar aantekenen tegen deelname aan in ieder geval 1 van de keuringen.
Dit kan en mag nooit de bedoeling zijn, lijkt me.
De persoon die moet gaan keuren binnen de Arbeids,-en Organisatiepsychologie (en geen dergelijke titel mag voeren laat staan uitoefenen) heeft dus alleen een afgeronde HBO opleiding: méér niet.

Ik zit echt met mijn handen in het haar te meer omdat ik nu al als lastig wordt ervaren. Het enige wat ik feitelijk doe is mijn eigen belangen behartigen en mijn rechten verdedigen. Maar opkomen voor jezelf is not-done binnen Sociaal Domein en dergelijke keuringsinstanties.

Help!!

Van handelingsonbevoegdheid spreken we als iemand volgens de wet onbevoegd is bepaalde handelingen te verrichten. Het gaat dan om personen die een bepaalde kwaliteit beschikken. Bijvoorbeeld rechters zijn onbevoegd om goederen te kopen waarover een geding aanhangig is bij hun rechtbank. Of een failliet persoon die onbevoegd is om zijn huis te verkopen.

Handelingsonbevoegdheid geldt enkel ten opzichte van bepaalde rechtshandelingen. Zodoende, kán uw bezwaar doeltreffen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Volgens de Wet BIG is een niet geregistreerde psycholoog welke ineens sinds deze week ook plots de titel MSc voert, niet (be)handelingsbevoegd taken uit te voeren waarvoor geen opleiding of basis aantekening PsychoDiagnostiek aanwezig is. Dit meldt dan de Rijksoverheid zojuist.
Het Landelijk Meldpunt Zorg gaat dit verder op pakken want een titulatuur gebruiken welke niet van toepassing is omdat daartoe geen diploma is behaald, mag eveneens niet.
Het onthouden van alle informatie daarover en als gemeente plaatsvervangende toestemming geven behandelingen zonder mijn medeweten en instemming uit te voeren, is ook niet correct.
Ik ga inderdaad een bezwaar aantekenen maar die zal zoals gebruikelijk wel weer mondeling met de grond gelijk gemaakt worden daar de gemeente schriftelijke feiten weigert op papier te zetten. Zucht.
Wat een macht en misbruik als je afhankelijk bent van bepaalde rechten.

Evengoed dank voor uw reactie.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag