Vraag

Goedendag,
Vorige week hebben we bij een officiële dealer onze auto ingeruild en een occasion gekocht.
Wij hebben weinig verstand van auto's daarom gaan we naar een dealer, dit ook gemeld in gesprek. Week ervoor proefrit gemaakt, dealer had onze sleutels zodat hij onze auto kon beoordelen. Gemeld dat auto nog prima rijd, maar niet meer zo soepel als hiervoor. Auto was 10 jaar oud en had flink wat km gemaakt. Na ondertekening contract en overschrijving etc. Wij met nieuwe auto naar huis. Eind van de middag worden we gebeld dat ingeruilde auto wel herrie maakte en dat we nog te horen kregen hoe we dit op gingen lossen. Volgende dag hebben we dealer gebeld met onze verbazing aangezien hij toch naar de auto had gekeken toen hij de taxatie maakte. Hij melde dat hij niet in de auto had gereden?? Hij wil nu wel dat we de kosten delen. Aangezien het om de versnellingsbak blijkt te gaan. kan hij deze kosten op ons verhalen?

Deel deze vraag

2 Reacties

1 Alleen wanneer de dealer kan aantonen dat u geweten moet hebben dat er een serieus probleem aan de auto was, heeft hij wellicht recht van spreken. In dat geval zou u de plicht hebben gehad om dat te melden. Was dat voor u niet kenbaar, dan is het risico voor hem. Hij heeft zich immers niet gekweten van zijn onderzoekplicht.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Dit had hij toch eerder op moeten merken, omdat de dealer onderzoeksplicht heeft die zwaarder weegt dan uw informatieplichten omdat hij meer kennis heeft. Daarom kan hij geen beroep doen op een gebrek en non conformiteit.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm