Vraag

Goedendag,

Ik verhuur een woning onder de leegstandswet. Deze woning staat in de verkoop vanaf begin af aan dat de woning verhuurt wordt.
Feit is dat de huurder geen goed huisvader is.
De woning is heel vies. Tevens is de tuin compleet verruïneerd door huisdieren en de uitwerpselen liggen door de hele tuin en op de tegels. Gevolg hiervan is dat de uitwerpselen ook mee naar binnen gelopen worden de woning in.
Mijn vraag is nu, mag ik op kosten van mijn huurders de woning laten reinigen?

Deel deze vraag

6 Reacties

1 Beste, u dient de huurder hierop aan te spreken en te verzoeken om dit te herstellen. Mocht herstel uitblijven dan kunt u dit zeker op zijn kosten laten reinigen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Alvorens u hiertoe kunt overgaan, dient u de huurders eerst in gebreke te stellen en hem te sommeren om het gehuurde binnen een redelijke termijn te (laten) reinigen en om voortaan als een 'goed huisvader' voor het gehuurde te zorgen, bij gebreke waarvan u dit kunt laten uitvoeren en de kosten op de huurder kunt verhalen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dank voor de reacties.

Aanvullend hierop heb ik nog een tweetal vragen.

1. Wat als mijn huurders weigeren om zelf de woning schoon te maken, maar ook als ze weigeren dat wij de woning schoon maken?
2. Wat als mijn huurders de financiële middelen niet hebben om gebreke op te lossen of op te laten lossen? Kan ik dan met hen een betalingsregeling treffen?

Alvast vriendelijk dank.
2 Als de huurders weigeren om de woning schoon te maken, dat kan dit tevens een grond zijn voor opzegging of zelf ontbinding van de huurovereenkomst. Als de huurders weigeren om u toegang te verlenen om de woning schoon te maken, dan kunt u de rechter in een kort geding om toestemming hiervoor vragen. Voor de kosten van de schoonmaakwerkzaamheden kunt u natuurlijk altijd een betalingsregeling met hen sluiten.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dank u wel voor uw antwoord.
Zou u mij kunnen vertellen wat de stappen zijn om een betalingsregeling af te sluiten met mijn huurders?

Tevens vraag ik mij af of het mogelijk is om de schoonmaak af te dwingen voor een bezichtiging met potentiële kopers? Of ln dit pas nadat de huurders de woning verlaten bij het einde van het huurcontract?

Dank voor uw reactie.
1 Om uiteindelijk een betalingsregeling te kunnen sluiten, dient u eerst de huurders in gebreke te stellen en te sommeren om het gehuurde binnen een te stellen termijn te reinigen. Geven aan deze sommatie geen gehoor, dan kunt de reinigingswerkzaamheden zelf laten uitvoeren, mits de huurders u toegang tot het gehuurde verlenen en de kosten hiervan op hen verhalen. Als blijkt dat zij deze kosten niet ineens kunnen voldoen, dan kunt u voorstellen om de kosten in termijnen te betalen.

Het is zeker mogelijk om de schoonmaak af te dwingen in verband met een bezichtiging. Als de huurder hieraan geen medewerking verlenen kan dit ook in kort geding worden afgedwongen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm