Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


In mei 2017 heb ik samen met een zakenpartner een bedrijfspand gekocht op 50/50-basis waarin we momenteel beiden kantoor houden. Ik wil echter mijn aandeel verkopen. Enerzijds omdat ik gebrouilleerd met hem ben en anderzijds omdat mijn medewerker ontslag heeft genomen en ik besloten heb om mijn kantoor aan huis te gaan gebruiken.
We hebben destijds geen afspraken op papier gezet. Ik heb mijn aandeel aangeboden voor een (in mijn ogen) faire prijs en aangegeven dat als hij mijn aandeel niet wil kopen (voor de aangeboden prijs) ik het pand te koop zet.
Hij verbiedt mij nu het pand te koop te zetten.

Mag hij mij verbieden het pand te verkopen? En zo ja hoe kom ik van het pand af (zonder het weg te geven)?

Alvast mijn dank voor het beantwoorden van mijn vraag!

Uw zakenpartner kan het u niet verbieden om uw aandeel te verkopen. Voor de verkoop van het gehele pand heeft u echter zijn medewerking nodig. Indien u die niet verkrijgt, dan kunt u de rechter om een vervangende machtiging vragen om het pand te verkopen. De weigering van uw zakenpartner wordt dan omgezet in een machtiging van de rechter voor verkoop van het pand. Desgewenst ben ik graag bereid u in deze kwestie te adviseren en zonodig bij te staan in een eventuele procedure tegen uw zakenpartner. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag