Vraag

Goedemorgen,
Ik ben aangereden door een auto. Ik reed op een fietspad. De auto sloeg af en had haaientanden. Ik was rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg. Ik reed op een scooter. Ik reed echter aan de verkeerde kant van de weg ( het verkeerde fietspad) ook al is dit geen excuus, dit gebeurt hier heel veel, hier is een school. Nu vraag ik mij af, wie is er fout? De automobilist omdat hij afslaat en mij geen voorrang geeft, ik omdat ik eigenlijk tegen de richting in rijdt of beide?

Deel deze vraag

3 Reacties

Hopelijk heeft u geen letsel overgehouden aan het ongeval. Hierover zijn al veel rechtszaken gevoerd. Hoewel u aan de verkeerde kant van de weg reed had de auto u toch voorrang moeten verlenen. Maar omdat u ook een fout heeft gemaakt door aan de verkeerde kant van de weg te rijden bestaat de kans dat u ook een deel van de schuld krijgt. In vergelijkbare gevallen is een verdeling 50/50 niet ongebruikelijk. Het is dus afhankelijk van de omstandigheden wie welk deel van de schuld toegewezen krijgt.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Ik heb een slachtoffer van een dergelijk ongeval vaker bijgestaan. Deze persoon kreeg uiteindelijk 75% van haar schade vergoed. U had voorrang moeten krijgen, maar de automobilist had u op deze plek niet verwacht. Echter, hij had hier wel rekening mee moeten houden.

Wilt u hulp bij het verhalen van uw letselschade? Ik help u graag verder.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
U heeft mijns inziens recht op meer dan 50% van de schade. De omstandigheden bv dag/nacht, droog/nat wegdek, verkeersborden, snelheid, spelen allemaal een rol hierbij. Het is van belang om de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor uw schade. Ik kan u een aansprakelijkheidsbrief mailen als u dit wenst. Heeft u letsel ( misschien merkt u dit later) dan dient de automobilist deze schade ook te vergoeden. Het inschakelen van hulp in aan te raden. Ik kan u hierin bijstaan. Neemt u daartoe desgewenst vrijblijvend contact met mij op.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm