Vraag

Als ZZPer ben ik telefonisch benaderd door een bemiddelingsbureau, wat zich in eerste instantie voordeed als opdrachtgever, en ben met hen een overeenkomst aangegaan. Deze bedrijf zou per direct aan mij opdrachten leveren inzake elektrotechnisch werk voor huisinstallaties.
Ik zou aan hen eenmalig een bedrag van euro 385 ex betalen.
Mij is ook 7 dagen bedenktijd gegeven.
Voor het verder afhandelen van de overeenkomst ben ik toen doorverbonden met een ander persoon die mij met een snelle tempo een aantal vragen stelde waarop ik in eerste instantie 'ja' heb geantwoord hoewel ik de helft van de vragen niet heb verstaan.
Omdat alles heel snel ging heb ik nog de zelfde dag gepoogd per mail de overeenkomst te annuleren, maar helaas.
Achteraf blijkt deze bedrijf geen opdrachtgever te zijn maar een bemiddelingsbureau en ook blijkt dat ik heb afgezien van de bedenktijd.
Wat kan ik doen in deze positie?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Doordat het bedrijf geen schriftelijke overeenkomst heeft toegezonden, naar aanleiding van het telefonisch gesprek, bevindt u zich nog in de pre-contractuele fase. Wat inhoud dat u ten alle tijde recht heeft op teruggave van uw aanbetaling, waar tot op heden geen levering op is gekomen.

Ook wordt deze handelswijze gezien als oneerlijke handelspraktijken.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm