Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb dringend hulp nodig. Mijn werk functie bij mijn bedrijf komt te vervallen. Dit is mij maandag medegedeeld. Ik heb een vast contract en zou graag willen weten wat mijn rechten zijn. (Heb ik een maand opzegtermijn)

Wat de werkgever probeert te doen, is mij te laten solliciteren bij een zusterbedrijf die wel programmeurs nodig hebben.

Mijn arbeidsovereenkomst met het huidig bedrijf wordt ontbonden en krijgt bij het nieuwe bedrijf een nieuwe arbeidsovereenkomst als zij mij willen hebben. Het zijn eigenlijk twee aparte bedrijven met dezelfde eigenaar.

Mijn gevoel zegt dat dit niet kan en zij een spel spelen om een vast contract open te breken.

vervelend dat je functie komt te vervallen.

De duur van de opzegtermijn hangt af van je arbeidsovereenkomst. Stuur deze overeenkomst gerust naar me toe. Dan kijk ik vrijblijvend hoe lang de opzegtermijn is.

Beoordeel dit antwoord:

Bij overgang van onderneming gaat de arbeidsovereenkomst van rechtswege, met behoud van alle rechten, over. Of er sprake is van overgang van onderneming is vaak een ingewikkelde vraag. uw verhaal biedt onvoldoende aanknopingspunten om een oordeel te geven.

Is er geen sprake van overgang, dan is toestemming van het UWV vereist. Ook geldt er dan een opzegtermijn. bent u langer dan 02 jaar in dienst, dan heeft u recht op een transitievergoeding.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag