Zakelijke vraag

Heeft mijn werknemer recht op een vast contract voor 24uur?

Feiten:
- contract bepaalde tijd 18u, incl. Opzegging bij voorbaat. einddatum bereikt.
- reeds 9 maanden 24u gewerkt en verloond.
- na einddatum niet direct vast contract gegeven ivm twijfel verlenging wegens bedrijfseconomische redenen. Werknemer heeft wel nog gewerkt en betaald gekregen die maand voor 24u.
- nu toch contract verlengt op originele 18u, afgelopen maand heeft werknemer ook maar 18 per week gewerkt (Contractuele tijden).

Werknemer vind dat ze in haar recht staat een contract van 24u te eisen, werkgever heeft niet meer de financiƫle middelen om werknemer 24u te geven. Werknemer meldt zich ziek.

Bedrijf werkgever staat er financieel slecht voor en kan werknemer niet langer in dienst houden.
Ontslag moet aangevraagd worden bij UWV.

Vraag: wie heeft nu welke rechten?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Er zijn twee zaken die u van elkaar moet onderscheiden. Ten eerste de duur van de contracten en ten tweede het te werken aantal uren.

Op basis van uw gegevens is het maximaal aantal maanden van 24 niet overschreden door meerdere tijdelijke contacten. Op grond daarvan bestaat er dus geen recht op een vast contract.

Doordat de werknemer in de afgelopen 3 maanden gemiddeld 24 uur heeft gewerkt per week kan het rechtsvermoeden bestaan dat er een arbeidsovereenkomst voor 24 uur is ontstaan.
Daar staat tegenover dat zij de afgelopen maand weer 18 uur heeft gewerkt. Daarmee wordt het rechtsvermoeden weer ontkracht. U hoeft dus geen contract van 24 uur te geven.

Op het moment dat de werknemer weer aan de slag gaat kunt u ontslag aanvragen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm