Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Ik heb een vraag over installatie werk.
Wij hebben een nieuw huis laten bouwen.
Voor het installatiewerk hebben we een installatiebedrijf ingehuurd.
Al vanaf het begin kwam onze installateur zijn afspraken niet na.
Nadat alles is afgerond bleven we met een groot aantal punten zitten waarover we niet tevreden zijn.
We hebben hem meerdere keren de kans gegeven zijn fouten te herstellen. Een aantal dingen zijn nu opgelost. Maar ook een aantal nog niet.
O.a. word onze badkamer niet warm genoeg.
Wij hebben foto's gemaakt van de vloerverwarming die hij erin gelegd heeft en er liggen veel te weinig leidingen in. Hij wil nu als oplossing een radiator gaan installeren maar dat wilden wij juist niet. wij hebben duidelijk aangegeven dat we heel graag volledig vloerverwarming wilden juist omdat we geen radiator willen. Een aantal van onze afvoeren lopen niet goed genoeg af. De vloerverwarming kruist onze drinkwaterleiding waardoor er risico is op salmonella. Hij heeft een wandthermostaat geplaatst waardoor er schade aan de muur is ontstaan. De afzuiging in de badkamer werkt niet goed. Elke keer als hij iets probeert op te knappen komt er weer wat nieuws bij. Om deze reden zien wij het niet meer zitten om hem voor ons te laten werken.
Wij moeten hem nog 1 factuur betalen van 3000 euro maar als we alleen al de vloerverwarming aan zouden pakken kost ons dat al minstens 3000 euro. Nu wil hij ons op die laatste factuur 1000 euro korting geven maar geeft dat ook aan dat we dan geen enkel recht meer op garantie op al zijn werkzaamheden hebben.

Wat zijn onze rechten en plichten hierin?

U heeft recht op nakoming van de opdracht die u gegeven heeft. Blijft men in gebreke - in uw geval - dan kan u nadere rechtsmaatregelen nemen.

Het voldoen aan een verbintenis wordt nakoming genoemd. Deze verbintenis kan zien op een betalingsverplichting of de aan betaling verbonden tegenprestatie. Als een contractspartij haar contractuele verplichting niet nakomt, kan de wederpartij onder meer nakoming vorderen of in sommige gevallen direct tot ontbinding van de overeenkomst overgaan.

Beoordeel dit antwoord:

U bent niet verplicht de 3000 euro vooralsnog te voldoen.
Ik adviseer u om het installatiebedrijf schriftelijk ingebreke te stellen en hen een redelijke termijn te geven om alsnog te maken wat is afgesproken. Pas nadat alles is gedaan moet ook volledig worden betaald. Ik help u graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag