Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Mag een controleur openbare ruimte in dienst van de gemeente een bekeuring uitschrijven op een parkeerplaats die opgenomen is in een evenementen vergunning?
Is het niet dat de gehele parkeerplaats dan is onttrokken aan de openbare weg ?

Tijdens een evenement heb ik op aanwijzing van een verkeersregelaar die ingezet is door een professioneel beveiliging bedrijf geparkeerd op een invalide parkeerplaats. Toen ik navroeg of dat echt de bedoeling was wees hij me nogmaals precies in dat vak te parkeren. De rijen auto's moesten daar beginnen. (Het festivalterrein was ver lopen en voor invaliden waren parkeerplaatsen dichter bij het terrein.)
Toen ik terug kwam lag er een bekeuring van 379,- onder mijn ruit.
Ik heb meteen contact opgenomen met het beveiligingsbedrijf en ook een bezwaarschrift ingediend.
Daarop hoor ik 6 maanden later dat mijn bezwaar ongegrond is verklaard. Ik vind het ronduit vervelend omdat ik niet op eigen initiatief daar ben gaan staan en ik een verkeersregelaar heb opgevolgd.

Hoe zit het dan met Het reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990)”.
Hoofdstuk 4. Aanwijzingen, artikel 82.1c stelt dat weggebruikers verplicht zijn aanwijzingen op te volgen die mondeling of door middel van gebaren worden gegeven door “de daartoe bevoegde en als zodanig herkenbare verkeersregelaars”. Is dat hier dan niet van kracht?

Inderdaad, u heeft een punt. De verkeersregelaar is ingehuurd door het beveiligingsbedrijf, die dan ook verantwoordelijk is voor zijn handelen. Als u kunt aantonen dat de verkeersregelaar u deze plek heeft aangewezen dan zal art. 82 Rvv u hiermee vrijpleiten.

Mijn advies is, om dan ook beroep aan te tekenen, waarbij ik als jurist u hierbij een helpende hierin kan aanreiken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

bedankt voor uw reactie. De beambte zegt dat ze het terplaatse heeft gevraagd aan de verkeersregelaar, rond 4 uur, echter ik kwam daar al begin van de middag aan.

Dus wellicht is het aan een andere verkeersregelaar gevraagd. Maar het beveiliginsbedrijf dat is ingehuurd door de organisatie van het festival heeft mij bevestigd dat zij verantwoordelijk zijn.

In hoeverre kunt u mij nog helpen, want bij mijn eerste bezwaar op de bekeuring is dit allemaal al toegevoegd. Zijn er kosten verbonden aan uw hulp?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag