Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte rechtswinkel

Mijn zoon kost deze week een andere 2e hands auto van 10 jaar oud bij een garage en leverde zelf een auto in van 12 jaar oud. Na 2 keer langs gereden te zijn om even na te denken besloten deze auto te kopen. Beide auto's zijn overgeschreven en hij is naar huis gereden. Tegen het avonduur belde de garage op, dat hij denkt dat de vesnellingsbak niet in orde is, en wilt dat de deal ongedaan word gemaakt.
Op het moment van dit schijven is nog niet eens vast gesteld of dit werkelijk defect is.
Ook mijn zoon is niet bewust van hetgeen de man beweert. Zeker niet willens en wetens dit gedaan.

Nu komt natuurlijk de vraag: Kan deze garage dit eisen, hij heeft tot 3 maal toe gewoon eens testrit kunnen maken met de auto die hij innam. Ook mijn zoon heeft zoals het hoort gewoon een testrit gemaakt met zijn te kopen auto.
Na meerdere toch vevelende telefoontjes, wilde ik de vraag toch hier neerleggen.

M.h.g.:

De koper heeft een onderzoeksplicht bij een 'oude' auto. Mocht deze dan een gebrek constateren dán moet dit wel middels bewijslast worden aangekaart. Enkel een vermoeden heeft géén rechtsgrond en daardoor kan een overeenkomst niet worden ontbonden.

Beoordeel dit antwoord:

De garagehouder is een professional. Van hem mag dan ook verwacht worden dat hij weet wat hij koopt, auto's kopen en verkopen is immers zijn dagelijkse handel. In beginsel komt een defect wat later blijkt dus voor risico van de garaghouder. Uitzondering hierop is wanneer het een defect is wat zich niet makkelijk openbaart of verhuld was en uw zoon van het defect op de hoogte zou zijn geweest.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag