Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag een kind door de voetbalclub VERPLICHT worden om bij de club te douchen na training of wedstrijd?

Dit valt onder de 'kleedkamerwet' van de KNVB oftewel het douchebeleid. Zorg, hygiëne en normen en waarden zijn van groot belang bij de KNVB

Beoordeel dit antwoord:

Als oud voorzitter van de tuchtcommissie kamer Enschede en oud voorzitter van het jeugdbestuur van een voetbalclub kan ik u melden dat er geen kleedkamerwet bij de knvb bestaat. Wel is het natuurlijk zo dat zorg en hygiëne - ook bij knvb en dus de voetbalclubs - van belang zijn.
Dat betekent niet dat een voetbalclub uw kind kan verplichten bij de club te douchen. Indien u als ouder daar bezwaar tegen heeft dan adviseer ik u om met het jeugdbestuur in gesprek te gaan over uw gronden daar voor. Het zou jammer zijn indien uw kind de mooie voetbalsport moet missen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw duidelijke antwoord.


Als men goed leest, staat de 'kleedkamerwet' tussen haakjes, wat inhoud dat het om een ironisch bedoeld antwoord gaat. Erg jammer dat 'de oud voorzitter van de tuchtcommissie' van een voetbalclub dat niet inziet.

Volgens het douchebeleid van de KNVB valt dit onder de gedragsregels; (...)" Douchen hoort bij sporten en we gaan ervan uit dat alle spelers dat ook doen". Mocht er een 'principiële reden' (tussen haakjes) zijn dán kan deze worden voorgelegd aan het bestuur.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Douchen hoort bij sportën ja... maar gelukkig hebben we thuis ook een douche.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag