Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


is het mogelijk om als gescheiden moeder alléén het gezag over mijn kind te krijgen? vader komt geen afspraken na en kijkt niet naar zijn kinderen om. stelt ze ook veel te snel voor aan steeds weer een nieuwe liefde van zijn kant, en doet lastig bij eventuele zaken waar beide ouders met gezag voor moeten tekenen, ook is hij 100km verderop samen gaan wonen bij zijn nieuwe vriendin die zich overal mee bemoeit.

Geachte mevrouw,

In antwoord op uw vraag het volgende;

U kunt bij de griffier van de rechtbank het ouderlijk gezag aanvragen en daarbij bezwaar maken dat uw ex man óók het gezag verkrijgt. Oftewel, een middelmatige omgangsregeling aanvragen. Mocht uw ex man daarna het ouderlijk gezag wensen dan zal hij middels een advocaat een verzoekschrift moeten indienen bij de rechtbank.

Mocht u nadere info wensen of een helpende hand dan mag u mij direct benaderen.

Beoordeel dit antwoord:

Het wettelijk uitgangspunt is dat u samen met het ouderlijk gezag belast bent. Als u getrouwd bent geweest, dan heeft uw ex ook automatisch het ouderlijk gezag over de kinderen die tijdens het huwelijk zijn geboren. Door middel van een procedure bij de rechtbank (via een advocaat) kan gevraagd worden om u alleen met het gezag te belasten. Het is mijn ervaring dat dit niet eenvoudig is, tenzij meneer geen verweer voert of ermee kan instemmen. Het ouderlijk gezag wordt namelijk belangrijk gevonden. Het is uiteindelijk echt afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden, Stel nu dat meneer niet tekent indien nodig, dan kan dat een reden zijn om het gezag te wijzigen, maar als hij uiteindelijk steeds tekent, dan zal dat naar mijn mening niet doorslaggevend zijn voor een wijziging van het gezag. Ik adviseer u om uw persoonlijke omstandigheden met een advocaat te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag