Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Mijn zoon heeft 10 feb.met te veel alcohol opgereden.525 ug/l.hij heeft hier een bekeuring van 650 euro voor gekregen.
Nu 4 weken later heeft hij een aangetekende brief van het CBR gekregen dat door een melding van de politie is besloten om een cursus over alcohol en verkeer moet volgen welke ten doel heeft om niet meer te rijden met alcohol op, welke mijn inzicht de 650 euro boete ruim voldoende educatief is,omdat dit de eerste keer is, bij herhaaldelijk gedrag is het begrijpelijk.
Hij zit in zijn laatste fase van zijn hbo opleiding,de scriptie,hij heeft daar al zijn tijd voor nodig,hij heeft zijn werk ookvoor enige maanden stop gezet.Is het mogelijk dat de cursus uitgesteld kan worden na afronding van de scriptie,dit is september.
Naast de cursuskosten zijn er ook opleggingskosten van 384 euro,de bekeuring van 650 euro liikt mij toch een ruime oplegging..
De totale kosten 854 euro voor 12 uur educatie lijkt op diefstal.
Ik zie graag uit naar u mening en raad.
Bij voorbaat mijn dank.
Vr.gr.

Het is erg vervelend voor uw zoon, maar dit is een algemene maatregel om te voorkomen dat uw zoon de volgende keer niet met alcohol op achter het stuur gaat zitten. U zou een verzoekschrift kunnen indienen voor het feit dat uw zoon in de laatste fase zit van zijn studie en de betalingskracht/geestelijke druk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag