Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste rechtswinkel.nl,

Ik ben door een vriend van mij die advocaat is verwezen naar jullie toen hij hoorde over mijn probleem. Hij gaf aan dat als er een conflict volgt het er naar uitziet dat ik zonder dat ik het wist een dienstverband heb en daarom sterk zou staan vanuit het arbeidsrecht.

De situatie:

Ik ben 2 jaar geleden aan een project begonnen; Het bouwen van een Webshop (refurbished telefoons/tweedehands toestellen) voor 3 ondernemers waarvan ik er 1 kende. De afspraak die was gemaakt was dat ik de webshop zou bouwen en onderhouden voor een deel van de omzet. Voor uw beeldvorming 25 euro per toestel. Deze afspraak is niet op papier vast gelegd, maar wel via e-mail verkeer en via verscheidene bestandwisselingen te traceren.

In december leverde ik het eindresultaat op. Maar zette deze nog geen toestellen om. (Logisch dit moet organisch groeien of is afhankelijk van investering). Vervolgens zijn zij gaan adverteren maar dit viel hen te duur uit. Zij begonnen ook steeds meer werkzaamheden te vereisen die ik inwilligde omdat ik ook wilde dat de webshop beter ging lopen. In praktijk werkte ik tussen de 8-12 uur per week voor hen als Strategist en Webdesigner. Het hele proces van A tot Z uitdenken en technisch implementeren. Dit was echter niet onderdeel van de afspraak, ik zou slechts Bouwen en Onderhouden voor deel in omzet.

De afspraak leek dus te veranderen, vervolgens draaide zij de afspraak van 25 euro per toestel eenzijdig terug naar 10 euro per toestel, waar ik het achteraf niet mee eens ben. Ik heb namelijk de webshop afgeleverd en onderhoud hem wekelijks. De extra werkzaamheden zou ik extra vergoed willen hebben, maar daar komen zij niet mee over de brug. Het ziet er langzaam naar uit dat dit op een conflict gaat eindigen en ik wil graag weten hoe ik in deze situatie juridisch sta. Ik heb het gevoel dat ik ongeveer parttime bij hun in dienst ben geweest zonder dat ik daar ooit voor betaald ben.

Ik vrees dat het nu gaat eindigen dat zij de samenwerking stoppen en mij daar niks voor teruggeven terwijl wij wel de afspraak hadden. Echter deze is nooit getekend op papier, wel op te maken uit de e-mailwisselingen over de afgelopen 2 jaar.

Nu vroeg ik mij af waar ik in deze situatie juridisch sta.

Ik zie vooruit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

De afspraken zijn schriftelijk gemaakt en dus bewijsbaar . De opdrachtgever kan niet zomaar de opdracht intrekken: hij is daarvoor aan u schadevergoeding en loon verschuldigd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag