Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben gescheiden en heb een dochter van 16 jaar die om de week bij mij woont, en de andere week bij haar moeder. Ik betaal iedere maand 90,- euro kinderalimentatie aan mijn ex. Ik en mijn ex hebben een heel slecht contact samen.
Begin deze week is mijn dochter door haar moeder naar mij toegestuurd. Ik heb mijn ex gevraagd wat precies de bedoeling is, of dit nu voorlopig is, of permanent. Ik krijg hier inhoudelijk geen antwoord op, alleen maar reacties met negatieve opmerkingen over mij.
Mijn dochter wil voorlopig niet terug naar haar moeder.
Omdat ik inhoudelijk geen contact krijg met mijn ex, is het bijna onmogelijk om samen een afspraak te maken over de kinderalimentatie. Ik wil nu uit mijzelf de betaling van de kinderalimentatie stoppen, ik heb immers nu alle onderhoudskosten voor mijn dochter.
Kan ik dit zomaar doen? Of is er een juridisch verstandigere manier, zonder direct een advocaat of rechter hier over te laten beslissen?

Ik adviseer u om schriftelijk de gang van zaken aan uw ex voor te houden en daarin te berichten dat u , zolang uw dochter bij u is, u geen alimentatie betaalt.

Ook is het mogelijk dat uw dochter zelf een brief aan de kinderrechter schrijft waarin zij vraagt aan de kinderrechter om te beslissen dat ze niet meer naar haar moeder hoeft. Natuurlijk moet dat wel gemotiveerd worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag