Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik heb een ouderschapsplan met mijn ex. In dit ouderschapsplan zijn ook de vakanties verdeeld, alleen bestaat er nu ineens onduidelijkheid over.

Bij vakanties meer dan 1 week, worden de weken verdeeld. Dit is geen probleem, alleen wanneer begint deze week. Begint deze op vrijdag al of op maandag?
Wij hebben ons ouderschapsplan zo geregeld dat het kind op de oneven weken bij zijn moeder is en op de even weken bij zijn vader.
Als er nu bv 2 weken vakanties zijn en het kind is in de eerste week bij zijn vader (dit is om en om geregeld) en het eerste weekend van de vakantie is een oneven weekend. Bij wie is het kind dan? In mijn ogen is het kind dan bij mij en loopt de vakantie bij zijn vader dan van maandag tot maandag en daarna heb ik hem. Of gaat dan gelijk het eerste weekend al in en loopt het dan van vrijdag tot vrijdag, waardoor dus de eerste 2 weekenden niet gelijk aan het co-ouderschap lopen?
Als bij de 2 weken vakantie het eerste weekend een even weekend is en het kind is dan de 1e week bij zijn vader, dan loopt het wel van vrijdag - vrijdag. Daar is geen onenigheid over.

Strikte uitleg is dan dat als het kind in oneven weken bij u is de vakantie dan aanvangt op de maandag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag