Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Heb inboedel bedrijfje gekocht. Inboedel staat bij mij in schuur. Degene die failliet ging heb ik kans gegeven en die werkt nu in schuur met zijn oude iboedel. Hij betaald mij huur voor gebruikschuur en gebruik inboedel.
Betaald huurvaak te laat.
Gaat slordig met inboedel om. Ruimt niet op laatschuur achter om te huilen zo viez enslordig. Wilde nooit geen contract tekenen toen hij er al in was getrokken.
Heb al vele aanmaningen en deurwaarders aan deur gehad. Hij betaald goederen niet. Veel belasting schulden. Veel klachten van klanten hij vraagt geld maar schijnt geen goede zpullen mejbels af te leveren. Aangezien hij al 2 keer failliet is maakt hij gebruik van mensen en bouwd schulden op. Betaald welhuur maar vaak te laat. Ik wilde hem uit goedheid een kans geven maar hij maakt gewoon misbruk van mij, mijn schuur, vele mensen en noem maar op. Dit is nu 23 maanden aan de gang. Ik wil hem er per direct uitzetten voordat iemand heel boos wordt en mijn ramen ofzo ingooid. Let wel schuur zit aan mijn boerderijvast. Zijn klanten weten niet dat ik als eigenaresse van alles hier niets mee te maken heb. Hij heeft werkelijk overal schulden. Dus per direct eruit zetten? Let wel hij bezit niets, alles is van mij. Bvd

Er zijn twee contracten: huur en arbeid of opdrachtovereenkomst welke bij moeten worden opgezegd, maar eerst dient u de man in gebreke te stellen omdat hij zijn werk niet goed doet. U moet hem ook de kans geven hiertoe. Daarna als het dan weer fout gaat heeft u voldoende reden om de andere overeenkomst, die er afhankelijk van is, het huurcontract, ook op te zeggen. U kunt dit stellen in dezelfde brief. Zo zou het juridisch juist gaan.

U kunt ook de huur opzeggen met inachtneming van een termijn die minstens gelijk is aan een maand zodat meneer zijn werkzaamheden en zijn contract ook stopt, echter hij kan juridisch eisen dat u de overeenkomst van opdracht/ arbeid als opdrachtgever niet zonder meer en zonder vergoeding van schade kan intrekken. U moet inschatten in hoeverre hij dat zal gaan doen of niet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag